Кандидат-член съм на вашия клуб-харесал съм една алфа 145 1.3 боксер 95г. и ме интересуват: мощност,разход,косумативи и т.н.Въобще всяка информация ще ми е от полза.Благодаря!
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ще купувам 145 1.3 боксер. Търся инфо
Collapse
X
-
Ами гледай сега ...... аз съм със абсолютно същия автомобил и това, което казва колегата ALFAcholik си е напълно вярно. Аз на градско под 10/100 не съм я свалял. Извънградското ми е между 6 и 7 / 100 в зависимост от скоростта и пътя.
Проблемът е в това, че двигателят е слабичък за това купе. Допълнително влияние оказва и работната характеристика на боксера - малка мощност при ниски обороти. В града усещането е че караш доста тромава кола. Ако искаш да върви трябва доста да работиш с педала на газта и скоростния лостКато я изкараш на извънградско нещата доста се променят и колата направо се преобразява - над 3500 оборота (да не говорим за спортния звук
).
Аз като я взимах можех да избирам межу една 1,6 и моята - 1,3. Избрах по-малкия двигател защото другата кола и личеше, че тоя дето я е карал е бил абсолютен вандал!Сега малко съжалявам, че не изчаках известно време за друга 1,6-ца ама и тази си я заобичах.
Comment
-
Вече я купих
Днес я купих.Покарах я от автосалона до сервиза за аларми.Типото въобще не може да се сравнява с ускорението на алфата макар , че и то е 90к.с.Алфата направо литна.И онзи особен звук от двигателя-супер.Само ме притесни факта,че съединителя отделя много високо и като я опънах на втора,замириса.Дали като го отпусна ще спре да мирише или трябва да се сменя.Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
-
за съединителя
Мисля,че всички сме минали по твоя път. Не се шашкай, сменяй и давай газ. Почти всички коли втора употреба си го имат този недостатък.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Ами първо се казва ЧЕСТИТО. СЪС ЗДРАВЕ ДА СИ Я КАРАШ.
Дълго и безавариино, и да ти носи само радосни моменти :PAlfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Има голяма опасност Алфата да се превърне в моя любовница.Колкото повече я карам , толкова повече се кефя.Е , има за смяна съединител,ремъци,ролки,ама нали така трябва.Благодаря на всички за пожеланията.Леко и безаварийно!Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.
Comment
Comment